top of page

Yrittäminen vahvisti minäpystyvyyttä toteaa uunituore ylioppilas


Lempäälän Yrittäjät palkitsivat stipendillä yrittäjämäistä asennetta erityisellä tavalla osoittaneen ylioppilaan. Tänä vuonna palkinnon sai Mette Aho.Kuinka kirjoituksesi sujuivat? Olitko tyytyväinen tuloksiisi?


Kirjoitukset sujuivat tosi kivasti ja kaikki meni tavoitteiden mukaisesti pitkää englantia lukuunottamatta. Toisaalta taas esimerkiksi äidinkieli ja historia meni paremmin, kuin mitä osasin odottaa! Kaiken kaikkiaan olen siis ihan tyytyväinen tuloksiin. Luin aika paljon ja lukusuunnitelmani osoittautui itselleni sopivaksi, minkä vuoksi lukeminen pysyi lähes koko ajan mieluisana. Arvosanani riittivät haaveilemaani koulupaikkaan kauppakorkeakouluun.Olet lukiopolkusi varrella tehnyt myös pientä yritystoimintaa. Miten se käynnistyi ja mitä olette tai olette tehneet?


Kyllä, aloitin vuosi sitten toukokuussa ystäväni kanssa yritystoiminnan, jota pyöritämme tänäkin kesänä.Toiminta taisi saada alkunsa siitä, kun kysyin vanhemmiltani 2021 talvella autoa lainaan kesätöitä varten ja yrittäjyyteen kannustava isäni sanoi, että “jos perustat oman yrityksen tuen sitä mielelläni lainaamalla autoa”. Yrittäjyys on aina kiehtonut ja olenkin hyvin kiitollinen siitä, miten minua on siihen kotona kannustettu ja rohkaistu. Yrittäminen yksin jännitti ja pyysin ystävääni kokeilemaan sitä kanssani.


Teemme siis ikkunanpesuja ja kotisiivouksia toiminimellä (meillä on omat toiminimet). Viime kesänä maalasimme myös yhden huvilan ja saunamökin. Myös koulun ohella olen tehnyt joitain kotisiivouksia vakituisille asiakkaille ja niitä olisi tarkoitus tehdä myös tulevien opintojen ohella. Tänä vuonna olemme keskittyneet ikkunoiden pesuun ja siivoamiseen - olemmekin niillä saaneet kesän jo lähes täyteen buukattua! Varsinkin toukokuulle ja kesäkuulle on ollut kova kysyntä, minkä vuoksi olemme tehneet aika pitkiä päiviä.


Millaisia asioita olet yritystoiminnassa oppinut sinusta ja/tai yrittäjyydestä?


Yritystoiminta on kaiken kaikkiaan ollut tosi opettavaista! Olen oppinut paljon kaikesta yrittäjyyteen liittyvästä, kuten kirjanpidosta. Tänä vuonna kehitimme myös palautekyselyn, jotta voimme hyödyntää asiakaskokemuksia markkinoinnissa tulevaisuudessa. Palautekysely on tärkeä tapa saada kehitysideoita. Olen myös huomannut kuinka monipuolista ja kannattavaa yrittäminen on, vaikka aluksi moni asia siinä arvelutti!


Yritystoiminta on vahvistanut minäpystyvyyttä ja luonut mahdollisuuksia päättää itse. Aiemmin olen työskennellyt nuoresta asti kesät ilman lomia. Nykyään teen töitä vain arkipäivisin ja pyrin pitämään edes pienen kesäloman ennen opintojen alkua.


Olen myös huomannut kuinka mukavaa on tehdä töitä itselle. Kaikki asiakkaat ovat itse hankkimiamme ja palautteet saamme suoraan asiakkaalta - tuntuu, että omassa yrityksessä suhde asiakkaan kanssa on erityisempi.


Millaisia suunnitelmia sinulla on tämän jälkeen?


Aiemmin jo mainitsinkin jatkavani kauppakorkeakouluun ja olen koulupaikasta innoissani! Olen aika vakuuttunut siitä, että tulen tekemään toiminimellä kesätöitä kauppakorkeakoulusta valmistumiseen asti. Joitain oman alan töitä olisi toki kiva tehdä jo opiskelujen aikana kokemuksen ja oppimisen vuoksi.


26 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page